2014/12/12

They Eat Too Much Sushi

Käytiin tänään äidin kanssa pitkästä aikaa sushilounaalla, koska mammalla oli vapaapäivä. Sen jälkeen ollaan kirjoteltu joulukortteja, jotka pitäisi laittaa tänään menemään.

Aihetta sivuten: mä oon nyt pari kertaa elämäni aikana tehnyt sushia itse! Jälki ei todellakaan ole mitään kauneinta, rullausta pitää selvästi harjoitella, koska en saanut noista kovin tiiviitä. Ne imasi soijaan kastettaessa sisäänsä ihan liikaa..

Ostin aineet ihan vain lähikaupasta. Käytin Yutakan sushiriisiä, jonka kypsensin pakkauksen ohjeen mukaisesti. Odotellessa sekoitin 3rkl riisiviinietikkaa, 2rkl ruokokidesokeria ja 1tl suolaa juomalasissa. Riisin jäähdyttyä seos sekaan ja askartelemaan rumia makeja ja nigireitä.

Lakto-ovovegenä oon käyttänyt kurkkua, salaattia, avokadoa, maissia ja sokeriherneen palkoja. Niin, ja Yutakan nori merilevämattoja. Pakkauksessa on viisi arkkia, jotka meni kaikki, vaikka riisiä keitin vain puoli pakettia (250g).

riisi hautumassa, koristelin kattilan teitä varten ♥

ja sit vaa tekemään..
 ..vaikka itselläni ei ole oikeastaan aavistustakaan miten noita rullia pullia pötköjä pitäisi pyöritellä. Ehkä joku vähän kokeneempi pitäis mun kaa joskus tyttöjen illan ja opettais! Kyllä noista ulkonäöstä huolimatta tuli ihan sushin makuisia, vaikka jouduinkin syömään melkein kaikki yksin, koska sisko olisi halunnut kalaa tai rapuja. Tehköön itse.

Lisukkeeksi paistoin pannulla herkkusieniä
Koska kuvat ovat väärässä järjestyksessä, palataan seuraavissa pari kuukautta taaksepäin. En ottanut tekovaiheessa kuvia. (En ymmärrä kuinka joku muistaa pitää kameraa koko ajan lähettyvillä!) Nää seuraavat kuvat onkin huomattavasti parempilaatuisia, koska ne on otettu kännykän sijaan järkkärillä.



täytteenä maissi-kermaviili

Miten muut on onnistunu sushin teossa, entä mikä on lempparinne? Muhun iskee parhaiten maissi-majoneesi gunkanit. Löövv!

11 kommenttia:

  1. En ole ikinä kunnolla noita syönyt, mutta kuvat on kyl niin hyvän näkösiä et voisin joku päivä ettiä keskustasta jonkun hyvän ruokapaikan! :D

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköstä kyl! :) Me ollaan rullailtu eka ja sit vasta leikattu rulla paloiksi..Tulee helpommin tiiviimpää :) Avokado, kurkku, porkkana ja jotain tulista on mun lemppari. Kerran kokeilin sinne kalaa mut ei oikeen maistunu miltään sieltä riisin joukosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kyllä mäki rullasin eka ja sit vasta leikkasin, noissa matoissa vaan on tommoset viivat :D

      Poista
  3. Oi vitsi nyt tekee mieli sushii8) ite teen aina kurkku kylmäsavulohi philadelphia ;D ja riisinä käytän puuroriisiä, se on tosi hyvää susheihin!! Helppo myös rullata ja pysyy koossa:)

    VastaaPoista
  4. Ihan luova rullausratkaisu, mutta kokeilepa ensi kerralla linkin tavalla. Huomattavasti helpompaa :)!
    http://www.kotivinkki.fi/ruoka/sushin-valmistus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tai miks ei kokeilis tuon pakkausessa olevan ohjeen mukaan... :DDD

      Poista
    2. Mutku tos pakkakses neuvotaan vaa noi yhet :-(

      Poista
  5. Hei mie voin opettaa sulle miten noita pyöritetään; ) <3 ana y

    VastaaPoista
  6. Oiii ihanan näköstä, mäki haluun taas syödä sushia :3

    http://ida-emilias.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Alko tekemään mieli sushia!! Onneks mul on jädeä :---D

    Pinja

    VastaaPoista